* Tractor Pulling *


 Pullinkia olen harrastanut aktiivisesti vuosina 1999 - 2007 osallistuen silloin luokkaan vapaasti rakennetut vetolaitteet Modified Mini 950kg, tässä luokassa ei osilla ole juurikaan mitään tekemistä traktorin kanssa. Ensimmäiset vuodet kilpailin laina kalustolla, jonka jälkeen hankittiin oma. Omassa kilpurissani oli itse tehty pelti / putkirunko johon oli istutettu amerikkalainen V8 mallinen 7,2 litran moottori mekaanisella 8-71 remmiahtimella ja voiman siirtona toimii samaa sarjaa Chrysleristä oleva taka-akselisto, kytkimenä käytettiin Eaglen tehdastekoista kilpakytkintä joka oli 3 levyinen ja toiminta keskipakoinen, polttoaineena käytettiin metanolia.

 Paras saavutukseni oli Suomenmestaruus pronssia joka tulevaisuuden haaveena on tarkoitus kirkastaa vielä parempaan.

 Vuosina 2008-2018 olen häärinyt muiden kilpailijoiden taustajoukoissa ja mekaanikon tehtävissä, odotellen oman kilpauran jatkoa, mukana olen ollut myös Lajin Suomen kattojärjestön FTPA:n hallituksessa sihteerin sekä rivijäsenen tehtävissä.​

 Loppu kesästä 2018 saimme tilaisuuden, hankkia kilpakaluston jälleen, omalle vanhalle luokalle uskollisena Pulling laite tulee kilpailemaan tietenkin Modified Mini 950kg luokassa. Kilpailu tapahtumat on muuttumassa kohdallani yhä enemmän koko perheen yhteiseksi tekemiseksi ja ajaksi, sillä nuorempi sukupolvi tulee aloittamaan oman uransa kilpailemalla nykyisellä kalustolla tulevaisuudessa.


 Tämän vetolaitteen alku historia  löytyy Hollanista jossa Lambada Team on rakentanut ja kilpaillut koneella menestyneesti, sieltä kilpurin matka on jatkunut seuraavalle omistajalle Tanskaan, josta se on sattumien jälkeen matkannut Suomeen.

 Tekniikkana on nyt täysalumiininen kilpamoottori Rodeck Hemi V8 9,6 litraa mekaanisella 10-71 remmiahtimella, vaihteistona on Lenco josta valittavissa 3 eri välitystä, kytkin on merkiltään ja malliltaan Crower 2 levyinen 11 tuumainen, perä on Dana merkkinen ja polttoaineena käytetään metanolia joka ruiskutetaan mekaanisesti 16 suuttimen kautta eli teknisellä puolella on selkeästi tapahtunut parannuksia edelliseen kilpuriin nähden. No aika näyttää, seuraa kisakalenteria ja raportteja niin pysyt menossa mukana.


 2019 Maaliskuussa ilmeni moottorin koekäynnistysten jälkeen lähes täydellinen tuho, kisa kauden alkuun 2 kuukautta aikaa eikä mitään ole tehtävissä osien saamiseksi ajallaan ( ainoat täysin ehjät tässä vaiheessa ahdin, männät ja kiertokanget ), tämä tulee osaltaan jarruttamaan kilpailuihin palaamista, joka tuleekin tällä näkymin siirtymään kauemmaksi tulevaisuuteen.


 Viimeinen suunnitelma tulevaan on kaudelle 2022 muutama kilpailu Euroopassa tai jos onni on kääntynyt vihdoin puolellemme niin kilpailemme läpi koko Eurocup sarjan.